Financiële Planning

Financiële Planning

Financieel plannen is uw situatie in kaart brengen, en bekijken of uw wensen haalbaar zijn. Hierbij kunnen onder andere de volgende vragen beantwoord worden:

 • Kunt u eerder stoppen met werken?
 • Blijven uw partner en kinderen goed verzorgd achter als u overlijdt?
 • Hoe ziet uw pensioen eruit met al die gewijzigde regels?
 • Wat zijn de mogelijkheden voor overdracht van vermogen naar de volgende generatie?
 • Welk rendement op uw vermogen heeft u nodig om invulling te kunnen geven aan uw wensen en doelen?
 • Welke rol speelt inflatie in mijn financiële planning?
 • Kan ik nog iets doen om fiscaal voordeel te behalen?

Om hier een goed antwoord op te krijgen, is kennis van uw totale financiële situatie essentieel. Een goed financieel plan creëert rust en geeft inzicht.

Vragen?
Bel onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000
Vrijblijvend afspraak maken
 • Actief vermogensbeheer
 • Uitstekende service
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies
“Sinds 2017 werk ik zeer prettig samen met Findex. Ze zijn correct, enthousiast en nemen initiatief als de beurs hiervoor reden geeft. Voor mij is een goede persoonlijke adviseur veel waard. Letterlijk en figuurlijk.”

Financiële planning voor ondernemers

Meer balans tussen zakelijk en privé. Steeds meer ondernemers raken overtuigd van de waarde van financiële planning. In een financieel plan kijken we niet alleen naar de korte, maar ook naar de lange termijn.

We houden rekening met meerdere scenario’s. Terugkerende elementen van financiële planning voor ondernemers zijn:

Inkomens- en vermogensplanning

Dividendbeleid

Pensioenopbouw

Planning van uw zakelijke en particuliere belastingdruk

Financieringen en hypotheek, zakelijk en privé: aflossen of opbouwen

Vermogensstructurering en optimaliseren beleggingen, zakelijk en privé

Het plannen van uw bedrijfsoverdracht

Waarom bij Findex?

De financiële wetgeving verandert zo vaak en is zo gedetailleerd dat veel mensen het overzicht kwijtraken. Als CFP-gecertificeerde adviseurs krijgt u van ons een eerlijk en onafhankelijk advies. De planning die we voor u maken is maatwerk. Zo krijgt u inzicht, overzicht en grip op uw financiële situatie. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij Findex kiest u voor deskundigheid en kwaliteit door jarenlange ervaring. Onze passie is om u te helpen uw dromen te verwezenlijken. En dat doen we met een gedegen plan!

ONS TEAM

Ontmoet onze
financiele specialisten

Ontmoet ons team
KENNISBANK

Veelgestelde vragen

In 2017 zijn de mogelijkheden voor pensioen voor DGA’s ingrijpend veranderd. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. U als DGA heeft de volgende mogelijkheden:

 • U kunt het pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten
 • De pensioenreservering kan worden omgezet in een Oudedagsverplichting.

Wat voor u de beste mogelijkheid is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor het beste een gespecialiseerd adviseur (uw accountant, fiscalist of pensioenadviseur) inschakelen. Als u hierbij hulp nodig heeft dan kunnen wij u daarmee helpen, vraag ernaar bij onze adviseurs. Wij brengen u in contact met een betrouwbare expert uit ons zakelijke netwerk.

In alle gevallen kan Findex Vermogensbeheer iets voor u betekenen indien u wilt beleggen. Bij voortzetting kunnen we een zakelijke effectenrekening openen, bij afkoop een privé effectenrekening openen en in het geval van een Oudedagsverplichting een zakelijke rekening of een pensioenrekening openen.

Nee, zeker niet. Wij plegen alleen transacties binnen de afspraken die we met u hebben gemaakt. Uw geld kunnen we bovendien alleen overboeken naar vaste (tegen)rekeningen die u zelf bij de bank aanhoudt.

Findex Vermogensbeheer is een handelsnaam van De Vermogensbeheerders B.V. en deze heeft een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) en staat als zodanig onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Bij ons kunt u terecht vanaf een bedrag van € 100.000,-

Bekijk alle vragen
Marcel Berkers

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000