Over ons

Findex Vermogensbeheer

Findex staat bekend om onze andere kijk op dienstverlening. Hier staat de klant, u, écht op nummer 1.

Onze specialiteiten zijn vermogensbeheer, het beleggen van lijfrente en het maken van financiële planningen. Hiervoor hebben we verschillende experts in huis. Findex Vermogensbeheer is een zelfstandig, actief en een onafhankelijk vermogensbeheerkantoor.

Vragen?
Bel onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000
Vrijblijvend afspraak maken
  • Actief vermogensbeheer
  • Uitstekende service
  • Persoonlijk en onafhankelijk advies

Onze mensen staan voor u klaar!

Na 9 jaar voor een grootbank te hebben gewerkt, heb ik de stap naar Findex Vermogensbeheer gemaakt. In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en ervaring op het gebied van beleggingsdienstverlening verder ontwikkeld. Hierdoor kan ik onze klanten met enthousiasme en oprechte aandacht ondersteunen.
Ralf Visschers

Ralf Visschers

Vermogensbeheerder
De financiële markten hebben mijn aandacht en interesse al vanaf de jaren 90. Na 15 jaar ervaring bij een private banking afdeling van een grootbank heb ik de stap gemaakt naar Findex Vermogensbeheer. Het echt centraal kunnen stellen van de klantwens en regelmatig klantcontact was hier de voornaamste reden voor.
Lennert van Dinther

Lennert van Dinther

Vermogensbeheerder
Na mijn studie ben ik zowel bij ABN AMRO Bank als Rabobank werkzaam geweest. Bij de Rabobank ben ik me verder gaan verdiepen in het vak van financieel planner. Met enthousiasme en oprechte aandacht voor u als klant geef ik u graag inzicht in uw totale financiële positie.
Marcel Berkers

Marcel Berkers

Financieel planner / relatiebeheer
In 1997 gestart als Market Maker (optiehandelaar) op de Amsterdamse Optiebeurs. Het gemis aan klantcontact heeft mij doen besluiten om in 2006 de stap naar een grootbank te maken en later naar een vermogensbeheerder. Ik heb me gespecialiseerd in beleggen binnen een lijfrente.
Lodewijk van Meel

Lodewijk van Meel

Vermogensbeheerder / bestuurder
Lambert heeft meer dan 20 jaar ervaring in beleggen. Begonnen als handelaar op de agrarische termijnmarkt en daarna als beleggingsadviseur bij kleine vermogensbeheerders. In 2004 is Lambert zich gaan richten op het vermogensbeheer.
Lambert Vervoort

Lambert Vervoort

Bestuurder
Annelies de Reus van DutchCompliance is als compliance officer verbonden aan Findex Vermogensbeheer. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van compliance en risk management in de financiële industrie is zij een waardevolle aanvulling op ons team.
Annelies de Reus

Annelies de Reus

Compliance officer
“Sinds 2017 werk ik zeer prettig samen met Findex. Ze zijn correct, enthousiast en nemen initiatief als de beurs hiervoor reden geeft. Voor mij is een goede persoonlijke adviseur veel waard. Letterlijk en figuurlijk.”

Onze Kernwaarden

Onafhankelijk

Findex is een onafhankelijk vermogensbeheerkantoor. De bewaring en administratie van uw beleggingen worden op uw eigen naam verzorgd door onze depotbanken: SaxoBank en Van Lanschot Kempen. Dankzij deze scheiding van beheer en bewaring geniet u als cliënt van maximale zekerheid en kunnen wij ons volledig toeleggen op het beheer en monitoren van beleggingsportefeuilles.

Kwalitatief

Om de kwaliteit en onafhankelijkheid van Findex te blijven waarborgen staan we met onze AFM vergunning als beleggingsonderneming onder constant toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zijn controles op integriteit, deskundigheid, transparantie, financiële zekerheid en zorgplicht. Daarnaast vinden er ook periodieke controles op onze dossiers plaats. Deze zullen uitgevoerd worden door een onafhankelijk compliance kantoor met als doel onze dienstverlening doorlopend te optimaliseren en te blijven voldoen aan veranderende wet- en regelgeving.

Extra zekerheid heeft u door onze actieve registratie bij het Dutch Securities Institute (DSI). Deze instantie werkt, op initiatief van de brancheorganisaties en Euronext Amsterdam, aan het verbeteren van de integriteit en deskundigheid van de aangesloten bedrijven en hun adviseurs in de effectenhandel. Findex is uiteraard ook aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD), dit is een geschilleninstantie waarin alle geschillenregelingen zijn samengevoegd.

Onze filosofie

Omdat u een belangrijke opdracht bij ons neerlegt en ons vertrouwen geeft om hier een goed beheer over te voeren, kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. Bij Findex bent u niet één van de 200 relaties van een vermogensbeheerder. Wij hebben aandacht voor u en uw vermogen en daarom bestaan onze portefeuilles uit een beperkt aantal relaties per beheerder.

Wij zijn van mening dat het belangrijk is dat u zelf actief betrokken blijft bij uw vermogen en kiezen daarom voor een dienstverlening gericht op persoonlijke aandacht. Wij zullen ons actief richting u opstellen, maar waarderen het ook als u zich actief richting ons opstelt.

Transparantie is een belangrijk onderdeel van vermogensbeheer. Transparantie over kosten, transparantie over verwachtingen en transparantie wanneer zaken niet hebben gebracht wat ze zouden moeten brengen.

Investeren in Duurzaamheid

Findex Vermogensbeheer draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld. Findex Vermogensbeheer heeft sinds 2023 met de Prosperity Community een doorlopende samenwerking voor het planten van bomen om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

We hebben al ruim 50.000 bomen laten planten via de Prosperity Community. Naast onze investering als bedrijf in een duurzame wereld laat Findex Vermogensbeheer elke maand 1 boom per rekening planten. Meer weten over onze samenwerking.

Aandacht

Aandacht is een belangrijke kernwaarde van ons bedrijf. Alles wat aandacht krijgt, groeit; dat ervaren wij als bedrijf en dit zien we dan ook terug bij de ontwikkeling van de beleggingsportefeuilles. We werken samen met oprechte belangstelling voor u als klant. We zien elkaar en luisteren naar elkaar, dat gaat verder dan kijken en horen. Vanuit betrokkenheid willen we komen tot een goede relatie tussen u en ons.

Passie

Passie uit zich in het enthousiasme, gedrevenheid en liefde voor het vak waarmee wij van Findex Vermogensbeheer onze kennis overbrengen op het gebied van beleggen en vermogen. Passie voor uw beleggingsportefeuille staat hierin centraal.

Vertrouwen

Vertrouwen is voor Findex Vermogensbeheer het fundament onder iedere vorm van een duurzame relatie. Vertrouwen hebben in onszelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in de toekomst. Vertrouwen vertalen wij naar integer omgaan met alle informatie en gegevens die wij op grond van onze dienstverlening van u verkrijgen. Wij houden rekening met uw wensen, voorkeuren en vermogensdoelen om op deze manier tot een passend advies te komen.

KENNISBANK

Veelgestelde vragen

Findex Vermogensbeheer is een onafhankelijk en zelfstandig vermogensbeheerkantoor. We voeren een pro-actief beleggingsbeleid en hebben gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring in vermogensbeheer. Door onze actieve benadering en uitstekende service zult u zich al snel realiseren dat uw vermogen bij ons in de juiste handen is.

Bij ons kunt u terecht vanaf een bedrag van € 100.000,-

Onze manier van dienstverlening en beleggen is intensief, uniek en verhoogt het rendementspotentieel en verkleint het risico. Jaarlijks voeren wij meerdere transacties op uw rekening uit om invulling te geven aan de actieve beleggingsstrategie.

De beheerfee is 1% en de performance fee 10% (high watermark), deze zijn exclusief BTW. Transactiekosten en overige kosten

Op uw effectenrekening worden handelingen uitgevoerd. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht door de depotbank. U moet hierbij denken aan de kosten voor de transacties, servicefee. Daarnaast kan er, afhankelijk van uw risicoprofiel en gekozen beleggingsstrategie, belegd worden in effecten die kosten met zich meebrengen. Dit noemt met de kosten van de indirecte beleggingen.

De hoogte van deze kosten, handelingen en kosten van de indirecte beleggingen, zijn afhankelijk van het te beleggen vermogen en risicoprofiel. Indicatief zijn deze kosten 0,80% op basis van een te beleggen vermogen van €100.000 en Neutraal risicoprofiel.

Uw beleggingsportefeuille wordt afhankelijk van het gekozen risicoprofiel opgebouwd met individuele aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en trackers. (ETF’s)

Bekijk alle vragen
Ralf

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000