Lijfrente Beleggen

Lijfrente Beleggen

Met een lijfrente zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Als uw lijfrente vrijkomt, heeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Welke dit zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Lijfrente opbouwen

Misschien is het nu nog een ver-van-uw bed-show, maar ook u gaat op den duur met pensioen. Dan wilt u wel de levensstandaard kunnen blijven hanteren die u gewend bent.

Lijfrente uitkeren

Uw lijfrente komt vrij. Wat zijn uw mogelijkheden? Kiezen voor een oplossing op rentebasis of toch liever de optie op meer rendement met beleggen? Zelf beleggen of vermogensbeheer? Graag adviseren wij u.

Lijfrente Beleggen

Met een lijfrente zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Als uw lijfrente vrijkomt, heeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Welke dit zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

 • Actief vermogensbeheer
 • Uitstekende service
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies

Fiscale mogelijkheden bij een expirerende lijfrente

Met een lijfrente of koopsompolis zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Als uw lijfrente vrijkomt, heeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Welke dit zijn, hangt allereerst af van de vraag of uw polis onder het oude of het nieuwe belastingregime valt.

Vragen?
Bel onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000
Vrijblijvend afspraak maken
 • Actief vermogensbeheer
 • Uitstekende service
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies
“Ik wil voorlopig zelf de beleggingskeuzes maken. Waarbij ik dan later eventueel kan kiezen voor vermogensbeheer. Bij Findex Vermogensbeheer heb ik die flexibiliteit die ik zocht voor mijn uitkerende lijfrente.”

Wat kunt u verwachten?

Via onderstaande rekentool kunt u berekenen wat de scenario’s zijn voor een opbouw- of uitkerende lijfrente. U kunt daarbij “spelen” met uw gewenste risicoprofiel, looptijd en inlegbedrag. Het betreft een indicatie waarbij wij graag geheel vrijblijvend voor u een acurate berekening maken welke van toepassing is bij uw persoonlijke (financiële) situatie.
De voordelen van de beleggingslijfrente

Aantrekkelijk rendement in vergelijking met traditioneel banksparen

Beheersbare risico’s

Maximale financiële zekerheid: uw vermogen blijft gescheiden van het vermogen van de verzekeraar/bancaire aanbieder

Lage kosten en uitstekend trackrecord

Beheer door Findex Vermogensbeheer of zelf uw beleggingen kiezen

Persoonlijke aanpak

Oud regime

Heeft u een premie betalende polis die is afgesloten vóór 16 oktober 1990 of een koopsompolis die is afgesloten vóór 1 januari 1992? Dan valt deze onder het oude belastingregime. Met een “oud-regime polis” heeft u meer fiscale mogelijkheden dan met een polis die op een later moment is afgesloten:

Eindeloos verlengen alvorens uit te laten keren

In één keer uit laten keren en afrekenen met de fiscus zonder boete

Schenken van uitkeringen of gehele of gedeeltelijke polis

Delen van de polis tot uitkering laten komen en restant doorbeleggen

Nieuw regime

Onder het nieuwe belastingregime heeft u te maken met strakkere fiscale regels. Het in één keer uit laten keren van uw lijfrentekapitaal staat verzekeringstechnisch gelijk aan afkopen van uw verzekering en is daardoor fiscaal gezien erg ongunstig. Hierdoor blijven er twee mogelijkheden over:

Verlengen (verder opbouwen)

Uitkeren middels een direct ingaande lijfrente

Als u het kapitaal niet direct nodig heeft, dan kan verder opbouwen (verlengen) een prima keuze zijn. In een aantal gevallen is die keuze er niet en dient u tot uitkering middels een direct ingaande lijfrente over te gaan. Maar door de huidige lange rentestand valt het rendement (de hoogte van de uitkering) van een klassieke direct ingaande lijfrente behoorlijk tegen.

Uw lijfrente naar de beurs brengen kan dan een zeer aantrekkelijk alternatief zijn voor wie op zoek is naar een mooi rendement tegen beheersbare risico’s.

ONS TEAM

Ontmoet onze
financiele specialisten

Ontmoet ons team
KENNISBANK

Veelgestelde vragen

We hebben mogelijkheden voor de navolgende producten:

 • Gerichte lijfrente;
 • Opbouw, uitstel en uitkerende lijfrente;
 • Gouden handdruk;
 • Stakingswinst;
 • Stamrecht ex. Art. 19 IB;
 • DGA pensioen;
 • Nieuw regime lijfrente

Mocht u een vraag hebben over uw polis/lijfrente. Neem gerust contact met ons op.

In 2017 zijn de mogelijkheden voor pensioen voor DGA’s ingrijpend veranderd. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. U als DGA heeft de volgende mogelijkheden:

 • U kunt het pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten
 • De pensioenreservering kan worden omgezet in een Oudedagsverplichting.

Wat voor u de beste mogelijkheid is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor het beste een gespecialiseerd adviseur (uw accountant, fiscalist of pensioenadviseur) inschakelen. Als u hierbij hulp nodig heeft dan kunnen wij u daarmee helpen, vraag ernaar bij onze adviseurs. Wij brengen u in contact met een betrouwbare expert uit ons zakelijke netwerk.

In alle gevallen kan Findex Vermogensbeheer iets voor u betekenen indien u wilt beleggen. Bij voortzetting kunnen we een zakelijke effectenrekening openen, bij afkoop een privé effectenrekening openen en in het geval van een Oudedagsverplichting een zakelijke rekening of een pensioenrekening openen.

Een lijfrente contract is een eenzijdig contract. U kunt derhalve op elke moment naar een andere aanbieder/oplossing met inachtneming van de fiscale regels.

U heeft derhalve alle flexibiliteit. Ook in de uitkerende fase van uw lijfrente kunt u veranderen van aanbieder. Wel is dit fiscaal een wat lastigere route.

1

U gaat een overeenkomst aan Findex Vermogensbeheer alwaar u uw bestaande lijfrente wilt onderbrengen.

2

Verzoek tot waardeoverdracht

Findex Vermogensbeheer zal namens u een opdracht indienen bij uw bestaande aanbieder om de waarde van uw polis fiscaal geruisloos over te dragen naar Findex Vermogensbeheer. Findex Vermogensbeheer verzorgt dit traject geheel kosteloos!

3

Uw waardeoverdracht

Uw waardeoverdracht zal afhankelijk van uw “oude” aanbieder idealiter binnen 2 weken plaatsvinden. Helaas zijn er (nog steeds) aanbieders actief die u “maar niet willen laten gaan en zolang als mogelijk vast willen houden”. Dit zorgt er soms voor dat het proces van waardeoverdracht vertraagd kan worden.

4

Findex Vermogensbeheer en de waardeoverdrachtt

Findex Vermogensbeheer zal de bestaande aanbieder bij vertraging van een overdracht van uw waarde periodiek manen tot het voltooien van de overdracht.

5

Belegging naar wens

Als uw waarde binnen is gekomen bij Findex Vermogensbeheer zal uw kapitaal worden ingezet in een belegging die u wenst.

Bekijk alle vragen
Lodewijk van Meel

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000