Lijfrente uitkeren

Lijfrente uitkeren

Keuze maken bij vrijkomende lijfrente

Het is zover… U heeft het bericht ontvangen dat uw lijfrente binnenkort vrijkomt (expireert). Vanaf dat moment heeft u drie mogelijkheden:

 • Verder opbouwen door sparen of beleggen;
 • Het bedrag laten uitkeren;
 • Een direct ingaande lijfrente aanschaffen.

Findex Vermogensbeheer heeft een direct ingaande beleggingslijfrente met een goed rendement en een beheersbaar risico. Hierbij brengt u uw lijfrente naar de beurs, een zeer aantrekkelijk alternatief voor de lage rentestand bij traditionele bankspaarproducten. Wilt u zelf uw beleggingen kiezen of kiest u voor professioneel vermogensbeheer? De keuze is aan u.

Vragen?
Bel onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000
Vrijblijvend afspraak maken
 • Actief vermogensbeheer
 • Uitstekende service
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies
“Ik wil voorlopig zelf de beleggingskeuzes maken. Waarbij ik dan later eventueel kan kiezen voor vermogensbeheer. Bij Findex Vermogensbeheer heb ik die flexibiliteit die ik zocht voor mijn uitkerende lijfrente.”

Uw uitkerende lijfrente beleggen

Vermogensbeheer

In een persoonlijk gesprek inventariseren we uw (beleggings-)wensen en richten we een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u in. Door gebruik te maken van de vele beschikbare indextrackers en beleggingsfondsen spreiden we uw vermogen wereldwijd over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Er wordt actief ingespeeld op actuele ontwikkelingen in de markt, sectoren, thema’s en regio’s.

Een portefeuille passend bij uw wensen. Waarbij er periodiek overleg plaatsvind om deze passend te houden.

Veel flexibiliteit.

Altijd online inzicht in de ontwikkelingen in uw portefeuille.

Zelf beleggen

Findex Vermogensbeheer is één van de weinig partijen waarbij u kunt kiezen om zelf uw beleggingen te kiezen binnen uw lijfrente. En daarbij heeft een universum van ruim 350 beleggingsfondsen / indextrackers waarmee u uw portefeuille kunt inrichten. Findex Vermogensbeheer draagt er dan de zorg voor dat uw gewenste aankopen uitgevoerd worden op uw lijfrente beleggingsrekening.

Ruim 350 beleggingsfondsen en (index)trackers

Van geldmarktfonds tot hegdefondsen

Inspelen op regio’s, sectoren, thema’s, beleggingsstrategieën en indexen

De regie in eigen handen met de ondersteuning van professionals

Wilt u weten hoe hoog uw
te verwachten uitkering ongeveer is?

In onderstaande rekentool kunt u uw gegevens invullen en heeft u direct een indicatie van de te verwachten uitkering.
ONS TEAM

Ontmoet onze
financiele specialisten

Ontmoet ons team
KENNISBANK

Veelgestelde vragen

We hebben mogelijkheden voor de navolgende producten:

 • Gerichte lijfrente;
 • Opbouw, uitstel en uitkerende lijfrente;
 • Gouden handdruk;
 • Stakingswinst;
 • Stamrecht ex. Art. 19 IB;
 • DGA pensioen;
 • Nieuw regime lijfrente

Mocht u een vraag hebben over uw polis/lijfrente. Neem gerust contact met ons op.

In 2017 zijn de mogelijkheden voor pensioen voor DGA’s ingrijpend veranderd. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. U als DGA heeft de volgende mogelijkheden:

 • U kunt het pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten
 • De pensioenreservering kan worden omgezet in een Oudedagsverplichting.

Wat voor u de beste mogelijkheid is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor het beste een gespecialiseerd adviseur (uw accountant, fiscalist of pensioenadviseur) inschakelen. Als u hierbij hulp nodig heeft dan kunnen wij u daarmee helpen, vraag ernaar bij onze adviseurs. Wij brengen u in contact met een betrouwbare expert uit ons zakelijke netwerk.

In alle gevallen kan Findex Vermogensbeheer iets voor u betekenen indien u wilt beleggen. Bij voortzetting kunnen we een zakelijke effectenrekening openen, bij afkoop een privé effectenrekening openen en in het geval van een Oudedagsverplichting een zakelijke rekening of een pensioenrekening openen.

Een lijfrente contract is een eenzijdig contract. U kunt derhalve op elke moment naar een andere aanbieder/oplossing met inachtneming van de fiscale regels.

U heeft derhalve alle flexibiliteit. Ook in de uitkerende fase van uw lijfrente kunt u veranderen van aanbieder. Wel is dit fiscaal een wat lastigere route.

1

U gaat een overeenkomst aan Findex Vermogensbeheer alwaar u uw bestaande lijfrente wilt onderbrengen.

2

Verzoek tot waardeoverdracht

Findex Vermogensbeheer zal namens u een opdracht indienen bij uw bestaande aanbieder om de waarde van uw polis fiscaal geruisloos over te dragen naar Findex Vermogensbeheer. Findex Vermogensbeheer verzorgt dit traject geheel kosteloos!

3

Uw waardeoverdracht

Uw waardeoverdracht zal afhankelijk van uw “oude” aanbieder idealiter binnen 2 weken plaatsvinden. Helaas zijn er (nog steeds) aanbieders actief die u “maar niet willen laten gaan en zolang als mogelijk vast willen houden”. Dit zorgt er soms voor dat het proces van waardeoverdracht vertraagd kan worden.

4

Findex Vermogensbeheer en de waardeoverdrachtt

Findex Vermogensbeheer zal de bestaande aanbieder bij vertraging van een overdracht van uw waarde periodiek manen tot het voltooien van de overdracht.

5

Belegging naar wens

Als uw waarde binnen is gekomen bij Findex Vermogensbeheer zal uw kapitaal worden ingezet in een belegging die u wenst.

Bekijk alle vragen
Marcel Berkers

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000