Lijfrente opbouwen

Lijfrente opbouwen

Fiscaalvriendelijk lijfrentekapitaal opbouwen

Misschien is het nu nog een ver-van-uw bed-show, maar ook u gaat op den duur met pensioen. Dan wilt u wel de levensstandaard kunnen blijven hanteren die u gewend bent.

Komt de lijfrente vrij maar heeft u het vermogen nog niet direct nodig? Dan kunt u ervoor kiezen om de uitkeringsfase uit te stellen tot een later moment en uw lijfrente in de tussentijd verder op te bouwen.

Vragen?
Bel onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000
Vrijblijvend afspraak maken
 • Actief vermogensbeheer
 • Uitstekende service
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies
“Wij zijn beiden ondernemers en moeten zelf ons pensioen regelen. Bij Findex Vermogensbeheer bouwen wij ons potje voor later op. De persoonlijke aanpak spreekt ons zeer aan.”

Aantrekkelijk voor u?

Fiscale voordelen

Met een lijfrente zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Fiscaalvriendelijk omdat het vermogen in een lijfrente is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing en uw inleg aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting*

* tot een bedrag ter hoogte van uw jaarruimte / reserveringsruimte

Rente of beleggen?

Bij de meeste banken en verzekeraars worden u producten aangeboden op basis van rentestanden, die vandaag de dag historisch laag staan, terwijl er tevens kosten in rekening worden gebracht voor het beheer ervan.

Bij Findex Vermogensbeheer brengt u uw lijfrente naar de beurs met de kans op een goed rendement en een beheersbaar risico.

Benieuwd hoe uw vermogen kunt opbouwen?

Vul onderstaande rekentool in en bekijk de verwachte opbouw.
ONS TEAM

Ontmoet onze
financiele specialisten

Ontmoet ons team
KENNISBANK

Veelgestelde vragen

We hebben mogelijkheden voor de navolgende producten:

 • Gerichte lijfrente;
 • Opbouw, uitstel en uitkerende lijfrente;
 • Gouden handdruk;
 • Stakingswinst;
 • Stamrecht ex. Art. 19 IB;
 • DGA pensioen;
 • Nieuw regime lijfrente

Mocht u een vraag hebben over uw polis/lijfrente. Neem gerust contact met ons op.

In 2017 zijn de mogelijkheden voor pensioen voor DGA’s ingrijpend veranderd. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. U als DGA heeft de volgende mogelijkheden:

 • U kunt het pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten
 • De pensioenreservering kan worden omgezet in een Oudedagsverplichting.

Wat voor u de beste mogelijkheid is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor het beste een gespecialiseerd adviseur (uw accountant, fiscalist of pensioenadviseur) inschakelen. Als u hierbij hulp nodig heeft dan kunnen wij u daarmee helpen, vraag ernaar bij onze adviseurs. Wij brengen u in contact met een betrouwbare expert uit ons zakelijke netwerk.

In alle gevallen kan Findex Vermogensbeheer iets voor u betekenen indien u wilt beleggen. Bij voortzetting kunnen we een zakelijke effectenrekening openen, bij afkoop een privé effectenrekening openen en in het geval van een Oudedagsverplichting een zakelijke rekening of een pensioenrekening openen.

Een lijfrente contract is een eenzijdig contract. U kunt derhalve op elke moment naar een andere aanbieder/oplossing met inachtneming van de fiscale regels.

U heeft derhalve alle flexibiliteit. Ook in de uitkerende fase van uw lijfrente kunt u veranderen van aanbieder. Wel is dit fiscaal een wat lastigere route.

1

U gaat een overeenkomst aan Findex Vermogensbeheer alwaar u uw bestaande lijfrente wilt onderbrengen.

2

Verzoek tot waardeoverdracht

Findex Vermogensbeheer zal namens u een opdracht indienen bij uw bestaande aanbieder om de waarde van uw polis fiscaal geruisloos over te dragen naar Findex Vermogensbeheer. Findex Vermogensbeheer verzorgt dit traject geheel kosteloos!

3

Uw waardeoverdracht

Uw waardeoverdracht zal afhankelijk van uw “oude” aanbieder idealiter binnen 2 weken plaatsvinden. Helaas zijn er (nog steeds) aanbieders actief die u “maar niet willen laten gaan en zolang als mogelijk vast willen houden”. Dit zorgt er soms voor dat het proces van waardeoverdracht vertraagd kan worden.

4

Findex Vermogensbeheer en de waardeoverdrachtt

Findex Vermogensbeheer zal de bestaande aanbieder bij vertraging van een overdracht van uw waarde periodiek manen tot het voltooien van de overdracht.

5

Belegging naar wens

Als uw waarde binnen is gekomen bij Findex Vermogensbeheer zal uw kapitaal worden ingezet in een belegging die u wenst.

Bekijk alle vragen
Lodewijk van Meel

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze specialisten

0486 – 700215 / 073 – 2600000