Investeren in Duurzaamheid

Investeren in Duurzaamheid

Findex en Prosperity Community

Meewerken aan armoede vermindering in de wereld door de lokale bevolking bomen te laten planten. Meewerken aan betere levensomstandigheden. Meewerken aan CO2 reductie in de atmosfeer. Meewerken aan ecologisch bewustzijn. Meewerken aan biodiversiteit.

Findex Vermogensbeheer draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld. Findex Vermogensbeheer heeft sinds 2023 met de Prosperity Community een doorlopende samenwerking voor het planten van bomen om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

We hebben al ruim 50.000 bomen laten planten via de Prosperity Community in o.a. Nepal. Naast onze investering als bedrijf in een duurzame wereld laat Findex Vermogensbeheer elke maand 1 boom per rekening planten.

Wat is de Prosperity Community?

Voordat wij meer over onze samenwerking met de Prosperity Community vertellen, is het handig om te weten wat de Prosperity Community eigenlijk is. De Prosperity Community is een groeiende community die inmiddels bestaat uit circa 100 maatschappelijk betrokken bedrijven. De Prosperity Community werkt samen met herbebossers, Eden Reforestation Projects, Veritree en ARC. .

Deze organisaties focussen zich vooral op het creëren van een menswaardig bestaan voor de lokale bevolking in de armste landen ter wereld (met de rijkste natuur die vaak enorm ontbost is), het herbebossen van sterk ontboste gebieden en het vastleggen van CO2. Door de lokale bevolking te betalen om bomen te planten, worden hun leefomstandigheden verbeterd, armoede gereduceerd, de bossen versterkt en daarmee ook de biodiversiteit verbeterd.

Onlangs liet de Prosperity Community alweer haar 980.000-ste boom planten in Madagaskar.

Prosperity: welvaart voor iedereen

Prosperity betekent welvaart. Voor de Prosperity Community betekent het welvaart voor iedereen: niet alleen voor de rijkste landen, maar ook voor de lokale bevolking in de armste landen ter wereld. En niet alleen in de zin van economische groei, maar vooral ook in de zin van een wereld die ecologisch gezien in balans is en een rijke biodiversiteit bevat.